Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-06-2024 15:17

Συμμετοχή ΚΟΑΠ στο συνέδριο ICE Conference 2024

Στις  28, 29 και 30 Μαΐου, στη Ρώμη της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε το  ετήσιο συνέδριο (IACS Community Exchange-ICE Conference), το οποίο διοργανώθηκε από το Joint Research Center (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών της Ιταλίας Αgea.

Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη των Οργανισμών Πληρωμών από τα 27 κράτη μέλη, εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Γενική Διευθύντρια για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη (CAP Strategic Plans I) κα Christina Borchmann, εκπρόσωποι από το JRC, μεταξύ των οποίων και η Γενική Διευθύντρια του JRC κα Alessandra Zampieri, όπως και εταιρείες προμήθειας δορυφορικών εικόνων και συστημάτων GIS. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) συμμετείχε στο συνέδριο με τον Προϊστάμενο και έναν Λειτουργό του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.

To συνέδριο παρείχε την ευκαιρία στα κράτη μέλη να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές και προκλήσεις όσον αφορά στην εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και την αξιολόγηση της ποιότητάς του. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών μελών για την εξεύρεση τεχνικών λύσεων που θα διευκολύνουν την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027 και θα  μειώσουν την επιβάρυνση των γεωργών και των κρατών μελών.

Ερευνητικά Κέντρα και ιδιωτικές εταιρείες παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν το Σύστημα Παρακολούθησης Εκτάσεων, παρέχοντας έτσι τη σύνδεση της  επιστημονικής έρευνας για την παρακολούθηση της Γεωργίας.

(ΝΓιαν/ΜΣ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα