Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-06-2024 18:54

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια των Κοινοτήτων Αψιού-Γεράσας

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, 4 Ιουνίου 2024, και ώρα 13:05, στα όρια των Κοινοτήτων Αψιού και Γεράσας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18:00.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου τριών εκταρίων, καλυμμένη με άγρια θαμνώδη βλάστηση με διάσπαρτες συστάδες πεύκου.    

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 70 άτομα του Τμήματος Δασών, με 14 πυροσβεστικά οχήματα, έξι προωθητές γαιών και πέντε βυτιοφόρα οχήματα. Επιπρόσθετα, επιχείρησαν από αέρος, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, καθώς και δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς. Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 13 άτομα και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, η Πολιτική Άμυνα με 12 άτομα και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με πέντε άτομα και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης μέλη εθελοντικών ομάδων και κάτοικοι της περιοχής. 

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για  επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Αστυνομία. 

(ΝΓιαν/ΜΣ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα