Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-10-2018 14:11

Εκδήλωση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με τίτλο «Ταξίδι με τα Παιδιά στη Δικαιωματοχώρα»

H Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, διοργανώνει την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, εκδήλωση γνωριμίας με τους Δικαιωματοήρωες με τίτλο «Ταξίδι με τα Παιδιά στη Δικαιωματοχώρα». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της παγκύπριας εκστρατείας ενημέρωσης και δράσης «Συμμετέχουμε ενεργά στη προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού», που η Επίτροπος πραγματοποιεί για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του θεσμού στην Κύπρο.Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κος Κώστας Χαμπιαούρης.

Στην εν λόγω εκδήλωση, η Επίτροπος θα παρουσιάσει την εικονογράφηση που ετοίμασε για τους σκοπούς της εκστρατείας, σε συνεργασία με την εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση, μιας φιλικής προς τα παιδιά Προδημοτικής και Δημοτικής ηλικίας, έκδοσης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Χρησιμοποιώντας απλή και κατανοητή, από τα μικρότερα παιδιά γλώσσα και ομαδοποιώντας τα δικαιώματα, η Σύμβαση για παιδιά που ετοίμασε η Επίτροπος, μέσα από 46 διαφορετικές εικόνες, αποτελεί ένα άριστο εκπαιδευτικό εργαλείο και, συνάμα,  μέσο ενδυνάμωσης των παιδιών. Το υλικό βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου (www.childcom.org.cy), και, ως εκ τούτου, είναι εύκολα προσβάσιμo στον καθένα, μικρό και μεγάλο.  Αριθμός εικόνων από την εικονογράφηση της Σύμβασης για παιδιά με τους Δικαιωματοήρωες, έχουν επίσης αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενημερωτικού τρίπτυχου για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και αφίσας, η οποία θα σταλεί σε όλα τα σχολεία Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημόσια και ιδιωτικά). Η εικονογράφηση και οι εν λόγω εκδόσεις έγιναν με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου,  στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παιδιά από τρία δημοτικά σχολεία, τα οποία μέσα από βιωματικά εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δικαιώματα τους. Τον ρόλο συντονιστών των εργαστηρίων θα αναλάβουν τα μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου (ΟΕΣ), τα οποία μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, θα ενημερώσουν τα παιδιά για τα δικαιώματα τους και θα τους παρουσιάσουν τους Δικαιωματοήρωες, το τρίπτυχο και την αφίσα, που ετοίμασε η Επίτροπος. 

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, στις 11:00 π.μ., στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου.

Επισυνάπτεται πρόσκληση.

(ΑΧ)