Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-11-2018 13:03

Εκδήλωση Ενημέρωσης για το έργο «ΑΥΤΟΝΟΜΩ» διοργανώνει το Τμήμα Δημοσίων Έργων

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κύπρου, ως ο Κύριος Δικαιούχος του έργου «ΑΥΤΟΝΟΜΩ», διοργανώνει την πρώτη Εκδήλωση Ενημέρωσης του Έργου που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, Αγλαντζιά) στην Λευκωσία.

Το έργο «ΑΥΤΟΝΟΜΩ» υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 και στοχεύει στην αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης των δύο χωρών για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αύξηση της χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο συνολικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία Πρότυπων Πράσινων Ευφυών Κτηρίων Μηδενικής Κατανάλωσης – μία νέα, πρωτότυπη μορφή δημοσίου κτηρίου στην επιλέξιμη περιοχή και βασική προστιθέμενη αξία του έργου, που πολλαπλασιάζεται από την ενσωμάτωση Ευφυΐας στα πρότυπα κτήρια. Η προσδοκώμενη ριζική αλλαγή από την νέα μορφή δημοσίου κτηρίου αφορά στην ευρεία ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης της κοινωνικής ζωής στην περιοχή, οδηγώντας σε οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.