Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-11-2018 14:54

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Europeana Foundation

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρέδωσε σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2018, επιταγή ύψους 10.000 ευρώ στο Europeana Foundation για στήριξη της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, του Αρχείου και του Μουσείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιταγή δόθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού δρα Κώστα Χαμπιαούρη, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Europeana κ. Harry Verwayen. Ο κ. Verwayen βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς EuroMed 2018.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που προσδίδει η Κύπρος στον τομέα της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής της κληρονομιάς καθώς και της κοινής ευρωπαϊκής κληρονομιάς. Επισήμανε τη στήριξη του μεγαλεπήβολου αυτού  έργου από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως, εξάλλου, διαφαίνεται και από την ανακήρυξη του 2018 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς».  Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες σημαντικοί φορείς πολιτιστικής κληρονομιάς καλούνται να δράσουν ως θεματοφύλακες του πλούσιου και ποικιλόμορφου πολιτιστικού μας πλούτου σε συνεργασία με οργανισμούς, όπως το ίδρυμα Europeana.

Ο κ. Verwayen ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στο έργο της Europeana και τόνισε τη σημασία δραστηριοποίησης όλων ανεξαιρέτως των φορέων για τον εμπλουτισμό της, ώστε να διατηρείται και να προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Τέλος, ο δρ Κώστας Χαμπιαούρης συνεχάρη τους εκτελεστικούς παράγοντες της Europeana για την υλοποίηση όλων των προγραμμάτων σε συνεργασία με τους φορείς πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες.   

(ΙΠ/ΜΓ/ΕΙ)