Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-11-2018 13:47

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, τον ορισθέντα νέο Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο, κ. Samuel Beever.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την επιθυμία και βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Αυστραλίας, παρά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει γεωγραφικά τις δύο χώρες. Σημείωσε ιδιαίτερα τις δυνατότητες αξιοποίησης της Κύπρου, ως οικονομικού και επιστημονικού περιφερειακού κόμβου, καθώς και τον ρόλο της πολυάριθμης και δραστήριας κυπριακής παροικίας στην φίλη χώρα.

Ο κ. Beever αναφέρθηκε και ο ίδιος στην κοινότητα των αποδήμων Κυπρίων στην Αυστραλία, οι οποίοι διαδραματίζουν, όπως τόνισε, πολύ σημαντικό ρόλο στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επαναβεβαίωσε δε τη σταθερή διαχρονικά θέση αρχών και στήριξη της Αυστραλίας σε ότι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τρέχοντα διεθνή πολιτικά ζητήματα, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ωκεανίας.  

ΑΧ/ΣΧ