Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-11-2018 13:19

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσική Ομοσπονδία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ουζμπεκιστάν

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης επέδωσε, στην Τασκένδη, τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν, με έδρα τη Μόσχα, στις 6 Νοεμβρίου 2018.

Τα διαπιστευτήρια δέχθηκε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Αμπντουλαζίς Καμίλοφ, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μαρκίδη για την έναρξη της διπλωματικής του θητείας στο Ουζμπεκιστάν και του ευχήθηκε όπως αυτή αποβεί γόνιμη και παραγωγική.

Από πλευράς του, ο Πρέσβης κ. Μαρκίδης ενημέρωσε τον Ουζμπέκο Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και αντήλλαξε μαζί του απόψεις για τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, δίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου, των επενδύσεων, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας εταιρικής σχέσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουζμπεκιστάν, καθώς και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

(ΜΧ/ΜΛ/ΕΙ)