Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2018 20:27

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στο 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Βιοϊατρική Επιστημονική Κύπρος»

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, για να απευθύνω χαιρετισμό στο 6ο Διεθνές Επιστημονικό Βιοϊατρικό Συνέδριο, με γενικό θεματικό τίτλο φέτος «Ιατρική Σχολή Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού». Πρόκειται για ένα επιστημονικό γεγονός-σταθμό για το νησί μας, καθώς σε αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο εξαίρετοι επιστήμονες από κορυφαία πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, που με τις παρεμβάσεις τους καθιστούν τους παρευρισκομένους κοινωνούς των εμπειριών, των επιτευγμάτων και της αλματώδους προόδου που σημειώνεται στο χώρο της ιατρικής επιστήμης.  

Έχω την πεποίθηση πως η διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων από ακαδημαϊκά ιδρύματα, στο πλαίσιο των οποίων καταξιωμένοι, Κύπριοι και μη, επιστήμονες παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης τους, αλλά και τα σχετικά επιστημονικά έντυπα στα οποία αυτές καταγράφονται, προάγει την επιστημονική σκέψη και έρευνα καθιστώντας τα εν λόγω ιδρύματα μέσο επιστήμης και πολιτισμού.  Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό συνέδριο βιοϊατρικής, στο οποίο βραβευμένοι με νόμπελ καθηγητές και άλλοι λαμπροί και μοναδικοί στον χώρο τους επιστήμονες προσδίδουν, με τη συμμετοχή τους, ιδιαίτερη βαρύτητα, συμβάλλει στη διά βίου ιατρική εκπαίδευση και προσφέρει στην πατρίδα μας μια θέση στον χάρτη της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για μετάγγιση γνώσεων και πληροφοριών γύρω από κρίσιμα για την Κύπρο και τον κόσμο ζητήματα, πόσο δε μάλλον όταν αυτά αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπου σημειώνονται ραγδαίες εξελίξεις που γεννούν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον κόσμο. Επιπλέον, η Βουλή, στηρίζοντας διαχρονικά κάθε προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ως γνωστό, προέβη πρόσφατα στη θέσπιση νομοθεσιών για τη μεταρρύθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του πολυπόθητου Γενικού Συστήματος Υγείας, με στόχο να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα του Τομέα της Υγείας.

Φίλες και φίλοι,

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως το φετινό συνέδριο θα δημιουργήσει περαιτέρω προοπτικές για τη βιοϊατρική επιστημονική Κύπρο και ταυτόχρονα από τις εργασίες του θα εξαχθούν συμπεράσματα που θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για τους επιστήμονες ιατρούς, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες προκλήσεις του διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος των επιστημών υγείας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές, ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δρα Ιωάννη Πατρίκιο, που έχει τη γενική εποπτεία του εξόχως ενδιαφέροντος σημερινού συνεδρίου, καθώς και τους συμμετέχοντες σε αυτό διακεκριμένους επιστήμονες.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.

-------------------------

ΑΧ/ΕΙ