Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-11-2018 18:59

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην τελετή Αποφοίτησης των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018

Είναι με ιδιαίτερη χαρά, που βρίσκομαι και φέτος εδώ, στην τελετή αποφοίτησης  του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης ιδρύθηκε το 1976 και αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική σχολή της Κύπρου με εμπειρία πολλών χρόνων στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καλωσορίσω  στη σημερινή τελετή απόφοιτους της πρώτης αποφοίτησης του ΜΙΜ που πραγματοποιήθηκε πριν 40 χρόνια.

Το Ινστιτούτο λειτουργούσε και λειτουργεί ως φορέας διαμόρφωσης και ανάπτυξης διευθυντικών στελεχών, παρέχοντας τους γνώσεις, και επενεργώντας ως καταλύτης για την καλλιέργεια και ανάπτυξη επαγγελματικών διευθυντικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων για στρατηγική σκέψη, κατανόηση της πολυπλοκότητας και των ιδιαιτεροτήτων της σύγχρονης οικονομίας και των αναγκών της σημερινής επιχείρησης.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση αλλά και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ειδικότερα. Γι’ αυτό και το αγγλόφωνο πρόγραμμα Master in Business Administration του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης έχει στόχο να προσφέρει στους νέους πτυχιούχους τόσο ακαδημαϊκή μόρφωση σε επίκαιρα θέματα Διεύθυνσης όσο και την ευκαιρία να αναπτύξουν επαγγελματικές διευθυντικές δεξιότητες στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς εργασίας της Κύπρου, μέσω πρακτικής άσκησης (internship) σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. 

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσια Διοίκηση, αλλά και τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που έδωσαν την ευκαιρία στους φοιτητές του προγράμματος Master in Business Administration να αποκτήσουν εργασιακή πείρα κοντά τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, εκφράζω προς την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα, την εταιρεία Scientronics και την εταιρεία Skiasis Group Ltd-Euroblinds που θα απονείμουν χρηματικά βραβεία στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.  Πολλές ευχαριστίες εκφράζω, επίσης, προς την Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ που θα απονείμει χρηματικά βραβεία στους πρωτεύσαντες απόφοιτους στη διπλωματική εργασία.

Ευχαριστώ, επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου, τον Αναπληρωτή Διευθυντή, τον Προϊστάμενο, το προσωπικό του ΜΙΜ και τους επισκέπτες καθηγητές, για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την αφοσίωσή τους - αξίες που συνέβαλαν στο να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα 42 χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου.

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Θέλω, απόψε, να σας συγχαρώ για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός απαιτητικού μεταπτυχιακού προγράμματος. Έχετε κερδίσει τον έπαινο και την εκτίμηση μας. Η απονομή του μεταπτυχιακού σας διπλώματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειάς σας, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού χρειάστηκε μια τεράστια προσπάθεια για να καταφέρετε να συνδυάσετε με επιτυχία τη φοίτηση σας με τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις σας.

Είμαι βέβαιη ότι, η γνώση που αποκτήσατε μέσα από την παρακολούθηση του προγράμματος θα αποτελέσει ανεκτίμητο εφόδιο για την παραπέρα επαγγελματική ανέλιξη σας.  Να είσαστε σίγουροι ότι και τώρα αλλά και στο μέλλον θα κληθείτε να συμβάλετε στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια, υγεία και κάθε ευτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Σημ.:   Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της κας Υπουργού, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χρίστος Μαληκκίδης.

ΕΙ