Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2018 08:29

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 19ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 20ης Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, δεκατρείς ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 16.16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα σε δύσβατη περιοχή (χαράδρα) κοντά στο χωριό Πραστειό Αυδήμου. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί πόλης και επαρχίας Λεμεσού με συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.06. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν επίσης τρία πυροσβεστικά οχήματα των Βρετανικών Βάσεων και δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες της Υπηρεσίας Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ενάμιση εκταρίου. Κατά τη διάρκεια της νύκτας παρέμειναν στον χώρο δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η ώρα 18.18 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα, άγρια βλάστηση και σωρούς από άχρηστα υλικά στην περιοχή παρά τις αποθήκες του Αζίνα στον δρόμο προς Πόλη Χρυσοχούς. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και ο Σταθμός Υπαίθρου Στρουμπιού με συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.42. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλε και ένα ιδιωτικό καδενοφόρο όχημα. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου πέντε δεκαρίων.

(ΜΓ)