Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-11-2018 08:25

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 23ης Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, είκοσι πυρκαγιές, 21 ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 18.49 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην οδό Τεύκρου Ανθία στο Τσέρι. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Τρία οχήματα ενεπλάκησαν στο δυστύχημα (Opel Corsa, Toyota και Suzuki). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε μια γυναίκα, σοβαρά τραυματία από το όχημα Opel Corsa με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων, ενώ δύο άτομα τραυματίες από τα άλλα δύο οχήματα, αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκαν σε σανίδα ακινητοποίησης και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 19.50 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα ταβέρνας στο χωριό Αβδελερό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ‘Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου’ με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.39. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην ξύλινη οροφή και χρειάστηκε αποδόμησή της για να κατασβηστεί. Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλιχτήρες νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα και αναπνευστικές συσκευές. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος.

Η ώρα 22.33 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο διώροφης πολυκατοικίας στην οδό Αγίου Αιμιλιανού στην Κάτω Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 22.54. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλιχτήρες νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ο εξοπλισμός του υπνοδωματίου ενώ από τον καπνό και τα θερμά αέρια επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα. Ηλικιωμένη γυναίκα ένοικος του διαμερίσματος απομακρύνθηκε έγκαιρα από ένοικο γειτονικού διαμερίσματος. Επίσης ο ένοικος του γειτονικού διαμερίσματος προσπάθησε να κατασβήσει την πυρκαγιά χωρίς αποτέλεσμα. Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας εκκένωσαν από μόνοι τους τον χώρο πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρική κουβέρτα η οποία ήταν εγκατεστημένη στο κρεβάτι της ηλικιωμένης. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

(ΜΓ)