Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2018 08:58

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 29ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 30ης Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 37 κλήσεις για βοήθεια, οκτώ πυρκαγιές και 29 ειδικές εξυπηρετήσεις .

Η ώρα 01.26 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πρακτορείο στοιχημάτων που βρίσκεται σε ισόγειο κτηρίου στην οδό Τεπελενίου στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.47. Η αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλα δύο καταστήματα τα οποία εφάπτονταν με το εμπλεκόμενο. Από την πυρκαγιά, το κατάστημα και ο εξοπλισμός του υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Η σκηνή φρουρείτο από την Αστυνομία κατά την διάρκεια της νύκτας και θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα διερεύνηση αιτών πυρκαγιάς.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε συνολικά σε επτά κλήσεις.

Πέντε αφορούσαν την επαρχία Πάφου – ένα άνοιγμα φρεατίου δημόσιου δρόμου, τρεις αντλήσεις όμβριων υδάτων (από υπόγειο κατοικίας,  εργοστάσιο ξυλείας  και υποστατικό) και μία πτώση και μετακίνηση δέντρου.

Δύο αφορούσαν την επαρχία Λευκωσίας – μία διάσωση ατόμου το οποίο βρισκόταν εντός ιδιωτικού οχήματος το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο σε πλημμυρισμένο δρόμο στην λεωφόρο Άγιου Ιλαρίωνος στο Καϊμακλί και ακολούθως έγινε ρυμούλκηση τόσο του αναφερόμενου οχήματος όσο και άλλων δύο οχημάτων τα οποία δεν είχαν επιβαίνοντες με τη βοήθεια και εκσκαφέα, μία άντληση όμβριων υδάτων από πλημμυρισμένο υπόγειο κατοικίας στην Αγλαντζιά.


(ΜΓ)