Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2018 10:56

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον νέο Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Κύπρο

Με τον νέο Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Κύπρο κ. Hossein Aminian Tousi συναντήθηκε, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης. 

Ο Υπουργός και ο Ιρανός Πρέσβης εξήραν τις άριστες σχέσεις Κύπρου Ιράν και εξέφρασαν την αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυσής τους, στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.

Ο Ιρανός Πρέσβης παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού πρόσκληση του Υπουργού Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιράν κ. Mansuor Gholami να επισκεφθεί το Ιράν τον προσεχή Φεβρουάριο για περαιτέρω διαβουλεύσεις και υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών. 

Ο κ. Χαμπιαούρης, ευχαριστώντας τον κ. Πρέσβη για την ιδιαίτερη τιμή, τόνισε ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο χωρών και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για κινητικότητα και ανταλλαγές φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών. 

Ο κύριος Πρέσβης διαβεβαίωσε για τη σημασία που αποδίδει και το Ιράν στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. 

(ΙΠ)