Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2018 09:16

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στο Παιδικό Συνέδριο Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη 2018, στο Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς

Διεθνείς Οργανισμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τα σύγχρονα κράτη τον εθελοντισμό και την ενεργό πολιτότητα τον αξιοποιούν για καταπολέμηση διάφορων προβλημάτων, αλλά και ως σημαντικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης, πρόληψης ενάντια στη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών και μείωση του προβλήματος της παραβατικότητας. Γενικότερα, ενδυναμώνει την κοινωνία των πολιτών και ενισχύει τον εκσυγχρονισμό του Κράτους.

Βασική πολιτική μας είναι η βιωματικές δράσεις στα σχολεία, όπως είναι το εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να δημιουργήσουμε παιδιά και νέους με τις σωστές αξίες.

Ο εθελοντισμός συμβάλλει στην καταπολέμηση του αποκλεισμού, στηρίζει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε έχει σημασία η εθνικότητα, η θρησκεία, η γλώσσα. Όλοι ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος και είναι καθήκον όλων μας να είμαστε ενεργοί πολίτες και να ενδιαφερόμαστε για τα κοινά.

Με αυτά τα λίγα λόγια, κηρύσσω την έναρξη του Παιδικού Συνεδρίου Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη 2018 «Μαθαίνουμε να ζούμε μαζί».

_______________

ΕΑ

Σχετικά Ανακοινωθέντα