Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2018 13:01

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων, έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πέραν των 200 κλήσεων. Οι κλήσεις κυρίως αφορούσαν στην επαρχία Λευκωσίας και τις περιοχές Φανερωμένης, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς, το κέντρο της πόλης, Στρόβολο, Λατσιά και Δάλι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συντονισμό με την Αστυνομία, προσπαθεί για την διεκπεραίωση όλων των κλήσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί και χρήζουν αντλήσεων πέραν των 80 υποστατικών.

Επίσης, αριθμός κλήσεων αφορούσε στη ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους χώρους, καθώς και διάσωση εγκλωβισμένων οδηγών σε οχήματα εντός πλημμυρισμένων δρόμων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζεται με 20 συνεργεία από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και την ΕΜΑΚ.

Στην επαρχία Λεμεσού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε έξι συνολικά επεισόδια που αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων στις περιοχές Τραχωνίου, Παρεκλησιάς και Αμαθούντος. Στην Παρεκλησιά υπήρξε και αποκοπή ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ, τα οποία και μετακινήθηκαν σε συνεργασία με συνεργείο της ΑΗΚ.

Οι κλήσεις ιεραρχούνται βάση της σοβαρότητάς τους. Έκκληση προς το κοινό όπως είναι υπομονετικό και καλεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο και όταν μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιπροσθέτως πληροφορεί ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και την Πολιτική Άμυνα για παροχή βοήθειας. Επίσης, ομάδα εθελοντών από το ΕΤΕΑ συνδράμει τις ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται από τις 04:00 στον κεντρικό πυροσβεστικό Σταθμό Λευκωσίας, για εποπτεία του συντονισμού.

(ΜΛ)