Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2018 18:33

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της ΑΗΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ και παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ικανοποίηση για τα πολύ καλά αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην Έκθεση και για το έργο που επιτελεί η Αρχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η δράση και οι ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ δίνουν σύγχρονη διάσταση στη διαχείριση του Οργανισμού και στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην αγορά.

Εξέφρασε, επίσης, τον προβληματισμό του για τις υψηλές τιμές στους λογαριασμούς των καταναλωτών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ζήτησε ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειες που γίνονται και απαιτείται να γίνουν, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η μείωση τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Μαραγκός, παρέθεσε όλους τους σχεδιασμούς και τα εναλλακτικά σενάρια που επεξεργάζεται η ΑΗΚ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη του με στόχο την άμβλυνση του θέματος των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο οφείλεται στην απόλυτη εξάρτηση της Αρχής από τις διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου.

------------------------------

ΡΜ/ΕΙ