Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2019 09:06

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο φιλανθρωπικό δείπνο αγάπης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου

Η εδώ παρουσία τόσων εκλεκτών φίλων του Συνδέσμου είναι κάτι που ξεχειλίζει από συναισθήματα αγάπης και τιμάται, ιδιαίτερα η σημερινή μέρα όπως πρέπει, να αγαπάμε δηλαδή τον συνάνθρωπο.

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σε αυτό το δείπνο, διότι ο εθελοντισμός και η προσφορά των φίλων του Συνδέσμου δεν είναι παρά μια συνδρομή και συμβολή σε όσα η Κυβέρνηση προσπαθεί να πράξει. Όμως αν δεν ήταν τα εθελοντικά κινήματα για να στηρίξουν και να συμπληρώσουν το έργο που επιτελεί η Κυβέρνηση έχω την εντύπωση ότι θα υστερούσαμε κατά πολύ.

Για αυτό συγχαίρω θερμότατα τον Σύνδεσμο, τον Πρόεδρο του και όλα τα μέλη του ΔΣ, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, τους εθελοντές που μέσα από τις δικές τους πρωτοβουλίες τα τελευταία 50 χρόνια συμπληρώνουν μια υποχρέωση του κράτους απέναντι στον Κύπριο ασθενή.

Είναι, δυστυχώς, μια νόσος που αντιμάχεται τον άνθρωπο, και έχει στιγμές που διερωτάσαι αν πέραν από τις γνωστές επιδημίες υπάρχει μια τάση επιδημική να ακούς κάθε μέρα και κάποιον των συνανθρώπων να αντιμετωπίζει το πρόβλημα του καρκίνου, όμως, είναι δεδομένο στην ιατρική ότι δεν είναι ανίκητος, στις πλείστες όσες περιπτώσεις ιδιαίτερα όταν υπάρχει πρόληψη, είναι και ιάσιμος. Και έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν αρκετοί μεταξύ μας ήρωες που έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν αυτή την αντίληψη ότι τάχα ο καρκίνος δεν μπορεί να καταπολεμηθεί.

Η επιστήμη έχει κάνει άλματα. Όμως για να γίνουν τα άλματα υπήρξε και η συνεισφορά των ανθρώπων που θέλησαν, πέραν και πάνω από τη δική τους ευημερία, να δουν και πώς μπορεί να εξυπηρετήσουν τον συνάνθρωπο. Για αυτό και δεν μπορώ παρά θερμότατα να συγχαρώ τους δωρητές, ιδιαίτερα εκείνον τον ανώνυμο εκ των δωρητών που συνέβαλε στην επέκταση της Αροδαφνούσας και όχι μόνο, διότι είναι και το Ευαγόρειο Ίδρυμα, επίσης, που επιτελεί ένα σημαντικότατο έργο.

Ταυτόχρονα συγχαίρω τη Lidl που μέσα από τη συμπαράσταση έρχεται αρωγός με μια σημαντική συμβολή στο να αντιμετωπιστούν έξοδα που αντιμετωπίζει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος.

Συγχαίρω, επίσης, τις βραβευθείσες, κες Ροδοσθένους και Δρουσιώτη, και όλους όσοι έστω και αν δεν βραβεύονται, μέσα από τη δουλειά τους στηρίζουν αυτό το πολύμορφο έργο.

Ως κράτος προσπαθούμε με κάθε τρόπο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων να ανταποκριθούμε. Για αυτό και είναι με ευήκοον ους που άκουσα με προσοχή τα όσα ο φίλος Αδάμος Αδάμου έχει εισηγηθεί. Γνωρίζετε την προθυμία που επέδειξα μόλις αναφέρθηκε η ανάγκη συμβολής και του κράτους, ευχαριστώ τους ιδιώτες που κάλυψαν τη συνεισφορά του κράτους, για αυτό και επιφυλάσσομαι κατά τα εγκαίνια να είμαι όχι εξ ιδίων αλλά εκ μέρους της πολιτείας και ως αναγνώριση της προσφοράς σας, γενναιόδωρος. Πρόκειται για θέματα που άπτονται της υγείας του λαού.

Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δούμε να υλοποιείται μια υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες, ένα χρέος το οποίο ομόφωνα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις έχει υιοθετηθεί, μιλάμε για το ΓΕΣΥ. Υπάρχουν αντιδράσεις, όμως, θέλω να πιστεύω πως μέσα από τον διάλογο θα ξεπεραστούν οι ανησυχίες των γιατρών και σύντομα θα είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κύπριου φορολογουμένου που από την 1η Μαρτίου θα φορολογείται, και την ίδια ώρα θα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες των επαγγελματιών υγείας.

Δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους για την εδώ παρουσία σας, για άλλη μια φορά να συγχαρώ για το σημαντικό έργο που επιτελείτε, για τη βοήθεια προς τους πάσχοντες και το κράτος και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο.

Συγχαίροντας για ακόμα μια φορά τη Lidl και τις βραβευόμενες, δεν μπορώ παρά να εκφράσω ευγνωμοσύνη προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ αλλά και σε όλους εσάς για τη μεγάλη συνεισφορά σας.

-----------------------

ΡΜ/ΕΙ