Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2018 13:26

Συνεδρίαση Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας

Την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας για το 2018.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας αποτελεί θεσμοθετημένο σώμα με βάση τους περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμους, συμβουλευτικό προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι Δημόσιων Υπηρεσιών, Εργοδοτικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και άλλων Φορέων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία. 

Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις δραστηριότητες επιθεωρήσεων και διαφώτισης στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία καθώς και τα στατιστικά στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών που γνωστοποιήθηκαν το 2017. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την επιτήρηση της υγείας των εργαζομένων, των Κανονισμών για τις χημικές ουσίες και των ενεργειών που προγραμματίζονται σχετικά με την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση.

Το Συμβούλιο αποφάσισε όπως συζητήσει εκτενέστερα σε έκτακτη συνεδρία στις 26 Απριλίου 2018, την υφιστάμενη κατάσταση στα θέματα ασφάλειας και υγείας, με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και ειδικά αυτών που αφορούν στα εργατικά ατυχήματα την οποία ετοίμασε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

(ΑΧ/ΣΧ)