Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-02-2019 09:40

Ανακοίνωση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ για την 3η Άτυπη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβούλιου

Στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, νέοι και νέες από όλη την Κύπρο, από πανεπιστήμια, λύκεια, στρατεύσιμοι, από την Αστυνομική Ακαδημία, από οργανώσεις νεολαίας και ανένταχτοι νέοι και νέες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και ακολούθως, να υποβάλλουν ερωτήσεις και να καταθέσουν εισηγήσεις, στο πλαίσιο της 3ης Άτυπης Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβούλιου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 18 Φεβρουαρίου.  

Το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο διοργανώνεται στο πλαίσιο της «Ήμερα του Πολίτη», μια πρωτοβουλία που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών οργανώσεων, με στόχο την ενθάρρυνση της ενεργούς πολιτότητας, που αποτελεί βασική πολιτική του Γραφείου του Επιτρόπου. 

Η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει τη δυνατότητα στην Κοινωνία των Πολιτών να παρακολουθήσει τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου και να διεξαγάγει ανοιχτό διάλογο με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού. Η διοργάνωση, δε, του Άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου είναι μία από τις πολλές πολιτικές που εφαρμόζουμε, οι οποίες ενισχύουν την ενεργοποίηση των πολιτών στα κοινά και ενδυναμώνουν τη σχέση της Κοινωνίας των Πολιτών με τους θεσμούς του κράτους.

Κατά την 3η Άτυπη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβούλιου συζητήθηκαν θέματα, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η μεταρρύθμιση της Παιδείας, προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης, προοπτικές απασχόλησης στη Ναυτιλία, τον Τουριστικό τομέα, τον Αγροτικό τομέα, την Ενέργεια, η Οδική Ασφάλεια, η Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η εφαρμογή του ΓεΣΥ. 

Οι νέες και οι νέοι έθεσαν τα ερωτήματά και τις εισηγήσεις τους, και διεξήχθη ένας γόνιμος και ουσιαστικός  διάλογος, ο οποίος συνέβαλε στον εμπλουτισμό των πολιτικών του κράτους. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες νέες και νέους για τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις τους. Η ενεργοποίηση των νέων στα κοινά είναι  καθοριστικός παράγοντας εκσυγχρονισμού και  ανανέωσης, και χρειαζόμαστε μια νεολαία που να σκέπτεται, να ερευνά, να προβληματίζεται και να αναζητεί απαντήσεις. Αυτό είναι που μας έδειξαν οι νέες και νέοι διά της ενεργού συμμετοχής τους στην 3η Άτυπη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

(ΜΛ)