Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-02-2019 12:16

Ολοκλήρωση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2019»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15-17 Φεβρουαρίου 2019, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, στη Λευκωσία. Οι επισκέπτες της έκθεσης υπολογίζεται ότι ανήλθαν στις 10,000 και είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες για σπουδές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, για ευκαιρίες χρηματοδότησης των σπουδών τους και για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Χαμπιαούρης την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ο οποίος και επισκέφθηκε τα περίπτερα της Έκθεσης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μεγάλο αριθμό εκθετών, Πρέσβεων ξένων χωρών,  μαθητών και άλλων επισκεπτών που βρίσκονταν στον χώρο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως συνδιοργανωτής της Έκθεσης, συμμετείχε με δικό του περίπτερο προσφέροντας ενημέρωση στο κοινό για θέματα Παγκυπρίων και άλλων εξετάσεων, Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, Φοιτητικής Μέριμνας, Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών, Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση, καθώς και για σπουδές στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ).

Σημειώνεται, ότι μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μεγάλος αριθμός μαθητών από Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης παγκύπρια, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Έκθεση σε σχολικό χρόνο, ώστε να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τις επιλογές που έχουν ως προς την μελλοντική τους ακαδημαϊκή πορεία.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει ικανοποίηση για την επιτυχημένη διοργάνωση και ολοκλήρωση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2019» και ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές της Έκθεσης ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, γιατί με την πολύτιμη βοήθειά τους και την ενεργό εμπλοκή τους, συνέβαλαν και φέτος στην υλοποίηση αυτού του θεσμού. Επιπρόσθετα, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους οργανισμούς, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό,  που επέλεξαν να συμμετέχουν στη φετινή Έκθεση. 

Τέλος, ευχαριστεί τους σπουδαστές και εκπαιδευτές των ΜΙΕΕΚ, τους μαθητές και καθηγητές της Α’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας και της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας Μακάριος ο Γ’, για τη δεξίωση που παρέθεσαν προς όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης στο περίπτερο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση της φετινής Έκθεσης «Εκπαίδευση και Καριέρα 2019», η οποία έχει κατά γενική ομολογία επιτύχει και φέτος τους στόχους της προσφέροντας στους επισκέπτες αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε ένα άρτια οργανωμένο και σύγχρονο εκθεσιακό περιβάλλον.

(ΙΠ/ΜΛ)