Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-03-2019 15:43

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Βουκουρέστι

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές, κ.κ Άριστο Δαμιανού, Γιώργο Κάρουλλα και Ζαχαρία Κουλία, μεταβαίνει μεθαύριο Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στο Βουκουρέστι, όπου θα συμμετάσχει στη 14η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Τη Διάσκεψη φιλοξενεί από 6 μέχρι 8 Μαρτίου 2019, το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Την αντιπροσωπία συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α', κα Σόφη Τσουρή και ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Α’, κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Κατά τη Διάσκεψη, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κα Federica Mogherini, αναφορικά με τις προτεραιότητες και τις στρατηγικές της Ε.Ε. στον τομέα της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ. Θα συζητηθούν, εξάλλου, σε χωριστές ενότητες, θέματα που αφορούν στην Ανατολική Εταιρική Σχέση, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τη μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (PESCO), τη συντονισμένη ετήσια επισκόπηση για την άμυνα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Επιμέρους θεματικά εργαστήρια θα ασχοληθούν, μεταξύ άλλων, με το μέλλον της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ μετά το Brexit, την ευρωπαϊκή στρατηγική για την περιοχή του Δούναβη και  την κυβερνοασφάλεια.

Θα πραγματοποιηθεί, τέλος, η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε., για συντονισμό δράσεων επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Διάσκεψης.

----------------------------------

 

ΑΜ/ΕΙ