Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-05-2019 11:55

Ευρωεκλογές 2019: Υποβολή υποψηφιοτήτων – Δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου

Υποβλήθηκαν σήμερα 3 Μαΐου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στην Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις του, στο «Φιλοξενία», ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου κ. Κυριάκος Κυριάκου,μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Καλή σας μέρα. Είμαι ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, και πίσω μου βέβαια είναι και οι πέντε υποψήφιοι, μαζί με ένα εξέχοντα φίλο που υποστηρίζει. Πέντε υποψήφιοι, πέντε χρόνια ζωής για το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Οι προτεραιότητες του κόμματος είναι σε εθνικό επίπεδο ο άμεσος εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που αφορά την ευημερία και προστασία των ζώων και μηχανισμοί για τον αποτελεσματικότερο τρόπο της εφαρμογής αυτών των νομοθεσιών. Την άμεση προώθηση των νομοσχεδίων τα οποία εκκρεμούν στη Νομική Υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό όπως είναι το νομοσχέδιο των κανονισμών που αφορά τα pet shopς, το νομοσχέδιο για τις κλινικές, όπως είναι το θέμα της δημιουργίας αστυνομίας των ζώων, τους ζωολογικούς κήπους κ.α. Θα τα προωθήσουμε και θα πιέσουμε να τελειώσει επιτέλους αυτή η νομοτεχνική μελέτη. Οι προτεραιότητες όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να επανακατευθύνουμε τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μακριά από την κτηνοτροφία προς μία οργανική γεωργία, να δώσουμε ένα τέλος στην επιδοτούμενη υπερβολική και ανεξέλεγκτη αλιεία σε Ευρώπη και στο εξωτερικό, να καταργηθούν οι επιδοτήσεις για την προώθηση των ζωικών προϊόντων μέσω Ευρωπαϊκών εκστρατειών, να βάλουμε τέλος στην απάνθρωπη μετακίνηση και μεταφορά των ζωντανών ζώων, να εναντιωθούμε στην παραγωγή και εισαγωγή των ζωικών προϊόντων, να εισαγάγουμε μια υγιεινή, βιώσιμη και φιλική προς τα ζώα προσέγγιση ξεκινώντας από τα σχολεία, να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα, το πόσιμο νερό και τη δημόσια υγεία αποσύροντας από την αγορά τα φυτοφάρμακα».

(ΜΓ)