Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-05-2019 12:52

Ευρωεκλογές 2019: Υποβολή υποψηφιοτήτων – Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης

Υποβλήθηκαν σήμερα 3 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στην Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις του, στο «Φιλοξενία», ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης κ. Μάριος Καρογιάν, μετά από την υποβολή των υποψηφιοτήτων της Δημοκρατικής Παράταξης, δήλωσε:

«Ιδρυμένη πριν από λίγους μόλις μήνες η Δημοκρατική Παράταξη μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία της συμμετοχής της στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Καταθέτει το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων με τους οποίους θα δώσει τη μάχη για την εκπροσώπηση του αυθεντικού Κέντρου, την αναγέννησή του και την ανάκτηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης.

Τόσο η Κύπρος όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις που διακυβεύουν το μέλλον τους, τη συνοχή τους, την προοπτική τους.

Βρίσκονται αντιμέτωπες με τα άκρα που απειλούν τη Δημοκρατία, την ανάπτυξη, την πρόοδο τους.

Αναζητούν τη διέξοδο από μια πολυεπίπεδη κρίση που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, τις οικονομικές ελίτ, τη δημόσια διοίκηση, το ίδιο τους το μέλλον.

Χρειάζεται διάλογος και συνεννόηση, προβληματισμός και φαντασία για την εξεύρεση των σύνθετων λύσεων που μπορούν να δοθούν στα πολύπλοκα και σύνθετα προβλήματα της εποχής μας.

Με ενότητα και συνεργασία.

Με μετριοπάθεια και σύνεση.

Με λογισμό και όραμα που θα έλεγε και ο ποιητής.

Αυτός είναι ο δρόμος που προτείνει η ΔΗΠΑ.

Αυτό τον δρόμο καλούμε τον κυπριακό λαό να ακολουθήσει στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο μας.

Μαζί θέλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, να ξαναζωντανέψουμε τις ελπίδες για ένα καλύτερο, παραγωγικότερο και δημιουργικότερο αύριο.

Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας και να χαράξουμε μια νέα πορεία, με ένα νέο όραμα.

Ψηφίζοντας τη Δημοκρατική Παράταξη λέμε ναι σε ένα ισχυρό Κέντρο.

Ψηφίζοντας τη Δημοκρατική Παράταξη λέμε ναι στη μετριοπάθεια και την ελπίδα.

Και σε πείσμα των λογής λογής δημοσκοπήσεων και της τεχνητής περιρρέουσας ατμόσφαιρας νοιώθουμε ότι, μαζί με τους πολίτες, θα κάνουμε τη διαφορά και την έκπληξη των Ευρωεκλογών».

(ΜΓ)