Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-05-2019 15:14

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ Φώτη Φωτίου σε συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα «Υιοθετείστε ένα αθλητή στο δρόμο για το Τόκυο 2020»

Η ανάπτυξη και η προβολή του αθλητισμού στην Κύπρο και το εξωτερικό, μαζί με την ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας και της κληρονομιάς μας, εντάσσεται στις βασικές επιδιώξεις της στρατηγικής της κυβέρνησης για μια πιο σύγχρονη και δημιουργική κοινωνία, στη βάση και των προτεραιοτήτων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι είναι το αύριο της κοινωνίας μας. Και κτίζοντας γι’ αυτούς, συμβάλλουμε σε ένα πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο μέλλον. Και είναι στο πλαίσιο αυτό που αξίζει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία καλών προτύπων τα οποία να παραδειγματίζουν και να εμπνέουν τους νέους στην υλοποίηση και του δικού τους οράματος για το αύριο.

Είναι με αυτές τις σκέψεις που χαιρετίζω τη δημιουργία από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή του πρωτοποριακού προγράμματος, σε σχέση με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, «Υιοθετείστε ένα αθλητή στο δρόμο για το Τόκυο 2020». Είναι ένα πρόγραμμα που με βεβαιότητα θα συμβάλει ουσιαστικά στους στόχους που προανέφερα, καθώς μάλιστα ο σύγχρονος αθλητισμός, με τις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού  και της διάκρισης στους μεγάλους αγώνες, προϋποθέτει την ευρύτερη στήριξη των αθλητών και όλου του φάσματος της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Είναι γνωστή σε όλους η αξία της στήριξης αθλητών από εταιρείες/ χορηγούς.

Ανάμεσα στους χορηγούς προσδοκούμε ότι θα επιτύχουμε να συμπεριλάβουμε και χορηγούς από τις παροικίες μας στο εξωτερικό και γενικότερα την διασπορά μας. 

Η Διασπορά μας διαχρονικά στηρίζει όλους τους αγώνες της Κύπρου μας και είμαι σίγουρος ότι θα είναι παρούσα και σε αυτή την Εθνική προσπάθεια.

Έχοντας ως στόχο την ευρύτερη προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, που είναι και στόχος γενικότερα των Οι όπου γης απόδημοι μας τρέφουν μια ξεχωριστή αγάπη για την ιδιαίτερη τους πατρίδα, γι’ αυτό και πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα που θα μας κάνουν όλους περήφανους. 

Ήδη η ενημέρωση για το εν λόγω πρόγραμμα έχει προωθηθεί προς όλες μας τις Ομοσπονδίες Κυπρίων Διασποράς στο εξωτερικό για τις δικές τους ενέργειες έτσι ώστε να συμβάλουν έμπρακτα στην επιτυχία του προγράμματος.

Αρχίσαμε μια συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και θα τη συνεχίσουμε για να επιτύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε και θέλουμε.

Θέλω να συγχαρώ την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία αυτή και να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες κάθε επιτυχία.

---------------------------- 

ΡΜ/ΕΙ