Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2019 08:22

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 8ης Μαΐου 2019 μέχρι και τις 06:00 της 9ης  Μαΐου 2019 ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια, σε14 πυρκαγιές και σε 18 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 01:06  λήφθηκε κλήση για περιορισμό διαρροής διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από κύλινδρο 20 τόνων στο λιμάνι Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν τρία στελεχωμένα, πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, συμπεριλαμβανομένου και οχήματος χημικών και η απώλεια περιορίστηκε η ώρα 02:30 με κλείσιμο της κεντρικής βαλβίδας του κυλίνδρου. Η απώλεια προκλήθηκε μετά από αστοχία κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του κυλίνδρου από γερανογέφυρα.

Η ώρα 04:50  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τριώροφη οικοδομή στην οδό Μύλτωνος, στον Άγιο Σπυρίδωνα Λεμεσού. Στον ισόγειο χώρο της οικοδομής υπάρχουν  καταστήματα και χώρος στάθμευσης, και στον πρώτο και δεύτερο όροφό της διαμερίσματα. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05:45. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κουζίνα και στο σαλόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο.  Από την πυρκαγιά το διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Στο διαμέρισμα διέμενε 3μελής οικογένεια (ηλικιωμένη, η κόρη της και η εγγονή της). Η κόρη και η εγγονή κατάφεραν από παράθυρο να πατήσουν σε οροφή εμπορικού οχήματος και να διαφύγουν πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η ηλικιωμένη παρέμεινε στον χώρο του διαμερίσματος και μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισήλθε στο διαμέρισμα με χρήση αναπνευστικής συσκευής, οδήγησε την ηλικιωμένη σε ασφαλή χώρο και της παρείχε οξυγόνο μέχρι να κατασβηστεί η πυρκαγιά, όπου και δημιουργήθηκαν κατάλληλες συνθήκες για τη διάσωσή της μέσω του κλιμακοστασίου.

Άλλα  δύο άτομα που διέμεναν στον δεύτερο όροφο, ο οποίος είχε γεμίσει καπνούς, διασώθηκαν μέσω κλίμακας 10.5 μέτρων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα μέλη της Υπηρεσίας.  Η ηλικιωμένη  μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με ασθενοφόρο. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και η πυρκαγιά διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από υπερθέρμανση πολύπριζου λόγω υπερφόρτωσης.

(ΜΛ)