Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2019 08:11

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Μαΐου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Μαΐου2019 ανταποκρίθηκε σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 29 πυρκαγιές, έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 13.57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο χωριό Αλέκτορα στην Λεμεσό. Η πυρκαγιά κατέκαψε έξι δεκάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Υπαίθρου Πάχνας και Κυβίδων καθώς επίσης και δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες των Κοινοτικών Συμβουλίων Αλέκτορας και Πλατανίσκιας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.20. Τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διερευνά η Αστυνομία.

Η ώρα 16.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στη γωνία των οδό τριών Ιεραρχών και Ρούπελ στη Αναβαργό στην Πάφο. Η πυρκαγιά κατέκαψε πέντε δεκάρια άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.31. Τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διερευνά η Αστυνομία.

Η ώρα 16.23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εμπορικό όχημα μάρκας SUZUKI το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της οικίας του ιδιοκτήτη στην οδό Γουτεμβέργιου στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.35. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές καθώς και το περιεχόμενο του (διάφορα ρούχα και διακοσμητικά προϊόντα για πώληση). Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 23.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο ισόγειο κτήριο (πρώην κλινική «Άγιος Νικόλαος») στην οδό Αγίου Νικολάου στον Λυκαβητό. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας με πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.17. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα το κτήριο υπέστηκε εκτεταμένες ζημιές Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην ξύλινη στέγη του κτηρίου και μέρος της οροφής κατέρρευσε. Δεν κινδύνευσαν παρακείμενα κτήρια. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 03.24 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινη εξώπορτα διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Λεμεσό, περιοχή Τσιρείου Σταδίου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Το διαμέρισμα χρησιμοποιείτο ως γραφείο. Η πυρκαγιά αυτοσβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής. Έγινε χρήση αναπνευστικών συσκευών για επιθεώρηση και εξαερισμό. Δεν κινδύνεψε κανένας. Ένοικοι άλλων διαμερισμάτων στον πιο πάνω όροφο εξήλθαν έγκαιρα από το κτήριο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ)