Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2019 16:19

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το Σπίτι της Γυναίκας

Το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιώντας την απόφαση για την δημιουργία του Σπιτιού της Γυναίκας συνεχίζει τις συστηματικές ενέργειες για τη έγκαιρη λειτουργία του.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο θα εξυπηρετήσει διεπιστημονικά και διεπαγγελματικά γυναίκες θύματα βίας που μέχρι σήμερα δεν είχαν ένα σταθερό σημείο να απευθυνθούν για βοήθεια. Στο Σπίτι θα μπορούν σε ένα εύκολα προσβάσιμο φιλικό περιβάλλον να πάρουν βοήθεια τόσο για άμεσα προβλήματα που προκλήθηκαν από το βία που υπέστηκαν όσο και για καθοδήγηση για διευθετήσεις οργάνωσης της ζωής τους.

Η Υπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί εποπτεύει τις ενέργειες της τεχνικής επιτροπής οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ως προς πλαίσιο λειτουργίας του Σπιτιού και για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί εμπειρία από λειτουργία αντίστοιχων  προγραμμάτων στο εξωτερικό.

Μετά από ειδική προκήρυξη για την εξεύρεση Φορέα για ανάληψη της λειτουργίας του Σπιτιού της Γυναίκας και αφού υποβλήθηκε σχετική αίτηση και αξιολογήθηκε, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποφάσισε όπως εν λόγω πρόγραμμα αναληφθεί από το Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια. Οικονομική ενίσχυση θα παρέχεται μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου.

Συμβάλλοντας στην αμεσότερη και καταλληλότερη βοήθεια στη γυναίκα που έχει υποστεί βία, παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες η λειτουργία του Σπιτιού μέχρι το τέλος του 2019.

--------------------------

ΜΠ/ΕΙ