Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-07-2019 14:33

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας κ. Boris Johnson για την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία.

Υπογραμμίζοντας τους πολύ ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Πρόεδρος εκφράζει στην επιστολή του, την ετοιμότητα και επιθυμία του για στενή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του προκειμένου να προωθηθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις.

Αναφορικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναβεβαιώνεται η θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης υπέρ μιας αμοιβαίας ικανοποιητικής συμφωνίας, καθώς και στενής μελλοντικής συνεργασίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος, επικαλούμενος το ενδιαφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνει ότι υπολογίζει στη στήριξη της Βρετανικής Κυβέρνησης στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και στην προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή και στην τέως  Βρετανίδα Πρωθυπουργό κα Theresa May, εκφράζοντας εκτίμηση και ευχαριστίες για τη στενή συνεργασία που είχαν στη διάρκεια της πρωθυπουργίας της.

(ΡΜ/ΕΚ/ΣΧ)