Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2019 09:54

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση της ΕΕ, στη Φινλανδία

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ελσίνκι, όπου θα συμμετάσχει σε Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που φιλοξενεί, από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 1η Οκτωβρίου 2019, το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας, στα πλαίσια της τρέχουσας εξάμηνης Φινλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Άγγελος Βότσης (επικεφαλής), η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά και το Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ελένη Σταύρου. Τους συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Δανάη Αγαθοκλέους, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Α’ κ. Κωνσταντίνος Πηλείδης και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Α’ κα Έλλη Γεωργίου. 

Τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης στα πλαίσια της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, η αξιολόγηση της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» μέσω συζήτησης για νέους στόχους και δείκτες για τον καθορισμό νέας στρατηγικής της ΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Επίσης, η προώθηση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και τρόποι προώθησης καινοτομιών για βιώσιμη ανάπτυξη.

(ΜΓ)