Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2019 09:59

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετέχει στις εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, στην Ουγκάντα

Άρχισαν χθες στην Καμπάλα της Ουγκάντας οι εργασίες της 64ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), όπου η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει με διμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Ελένη Μαύρου (επικεφαλής) και κ. Χρίστο Ορφανίδη. Στη Διάσκεψη, μετέχουν πέραν των 500 συνέδρων, από τα 53 κοινοβούλια μέλη του Συνδέσμου. Την τελετή έναρξης των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Ουγκάντας κ. Yoweri Museveni.

Προ της έναρξης των εργασιών, πραγματοποιήθηκε συνεδρία των Γυναικών-Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας, στην οποία συμμετείχε η κα Μαύρου.

Σήμερα, όπως και χθεςτο απόγευμα, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας μετέχουν σε θεματικά εργαστήρια, υπό τον κυρίως τίτλο της Διάσκεψης, που αφορά στην προσαρμογή, εμπλοκή και εξέλιξη των Κοινοβουλίων σε μια γοργά μεταβαλλόμενη Κοινοπολιτεία. Συζητούνται, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την ανεργία στους νέους, τις τεχνολογικές εξελίξεις σε σχέση με τη νομοθετική εργασία και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων για τα Κοινοβούλια. Συζητείται επίσης η διάκριση των εξουσιών σε σχέση με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Χτες, πραγματοποιήθηκε εξάλλου η συνάντηση της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου, στην οποία ανήκει η Κύπρος. Στη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις κυρίως για τις εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

(ΜΓ)