Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-11-2019 14:47

Εσπερίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για τον Νικόλαο Ι. Σαρίπολο και τον Νικόλαο Ν. Σαρίπολο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνδιοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Νικόλαος Ι. Σαρίπολος, Νικόλαος Ν. Σαρίπολος: Οι κυπριακής καταγωγής θεμελιωτές του Δημόσιου Δικαίου στην Ελλάδα». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, από τις 4.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ.

Η διοργάνωση της εσπερίδας αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για τις δύο μεγάλες αυτές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, που έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο. Στόχος η ανάδειξη της συνολικής προσφοράς του πατέρα και του υιού Σαριπόλου, οι οποίοι θεωρούνται θεμελιωτές του Δημόσιου Δικαίου στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κώστας Γουλιάμος.

Τη ζωή και το πολυσχιδές έργο των δύο Σαριπόλων θα παρουσιάσουν με ομιλίες τους οι εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκοί κ. Μίμης Σοφοκλέους, Επιστημονικός Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου-Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών της Λεμεσού, κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Ήβη-Αγγελική Μαυρομούστακου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, και κα Ερασμία Λουίζα Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Η εσπερίδα θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Δήμου Λευκάρων, γενέτειρας του πατέρα του Νικόλαου Ι. Σαριπόλου.

Στον προθάλαμο του Πολιτιστικού Κέντρου θα φιλοξενηθεί έκθεση σπάνιων εκδόσεων των δύο Σαριπόλων, καθώς και εκδόσεων που αναφέρονται σε αυτούς. Θα προβάλλεται επίσης ψηφιακή έκθεση φωτογραφιών και κειμένων για τη ζωή και το έργο τους.

Η εσπερίδα είναι ανοικτή για το κοινό. Για το πρόγραμμα της εσπερίδας πατήστε εδώ

(ΜΓ/ΕΙ)