Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2019 08:51

Συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και της Υπηρεσίας Survey of Israel

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας είχε υπογράψει μέσα στο 2010 Συμφωνία Συνεργασίας με την αντίστοιχη Υπηρεσία του Ισραήλ Survey of Israel, σε θέματα Χωρομετρίας, Υδρογραφίας, Γεωδαισίας, Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), Τηλεπισκόπησης κ.ά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Survey of Israel μαζί με Ανώτερους Λειτουργούς, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας μέσα στο 2018 για συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έδαφος συνεργασίας στα πλείστα θέματα που συζητήθηκαν. Για τον λόγο αυτό ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας κ. Ανδρέας Σωκράτους, μαζί με δύο αρμόδιους Ανώτερους Λειτουργούς, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου 2019. Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση στα γραφεία του Δήμου Τελ Αβίβ και στnν Αρχή Διαχείρισης Γης στα Ιεροσόλυμα.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και λεπτομερείς συζητήσεις στα πιο πάνω θέματα. Εντοπίστηκαν αρκετά ειδικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία, αφού έγινε ιεράρχηση των θεμάτων με βάση τις ανάγκες των δύο συμβαλλόμενων οργανισμών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Survey of Israel δήλωσε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του για το πολύ αξιόλογο έργο που επιτελείται στην Κύπρο και επεσήμανε συγκεκριμένα θέματα στα οποία η Κύπρος σημείωσε μεγάλη πρόοδο και τα οποία θα ήθελε να διερευνηθούν εις βάθος, μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας που υπογράφηκε.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Survey of Israel, εκφράζοντας την ευαρέσκεια του για το πολύ ψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο, το οποίο παρατηρείται στο Ισραήλ, όπως επίσης και τη βούληση που επιδείχθηκε και από τις δύο πλευρές, δηλώνοντας ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με πιο εντατικούς ρυθμούς στα θέματα που συμφωνήθηκαν.

(ΜΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα