Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2019 13:15

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, τον Υπουργό Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης  κ. Riyiad Al-Maliki, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Τον κ. Maliki συνόδευε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο κ. Jubran Taweel.

Αφού ο  Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τον Παλαιστίνιο Υπουργό στην Κύπρο, ο κ. Maliki αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις από πλευράς ΗΠΑ, αναφορικά με τους Ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτές οι δηλώσεις, έρχονται σε αντίθεση με τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής διπλωματίας ευχαρίστησε για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στο Παλαιστινιακό ζήτημα και στον Παλαιστινιακό λαό.

Ακολούθως, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Παλαιστίνης. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας Κύπρου – Παλαιστίνης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο για την εν εξελίξει πρωτοβουλία του, που αφορά στην προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο. O κ. Maliki εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την προθυμία του να συμβάλει στο εγχείρημα. Τέλος, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στην επικείμενη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα και στην οποία θα συμμετέχουν και Κοινοβούλια από χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και της Παλαιστίνης.

(AX/ΕΙ)