Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-04-2018 08:51

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συγχαίρει την αποστολή που έλαβε μέρος και τίμησε την Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες

 Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για τον Αθλητισμό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και εθνική υπερηφάνεια χαιρετίζει τη μεγάλη επιτυχία του κυπριακού αθλητισμού στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Αυστραλία. 

Οι επιτυχίες των αθλητών μας αποτελούν την επιβεβαίωση ότι ο αθλητισμός του τόπου μας έχει και οράματα και προσανατολισμό. Τα δεκατέσσερα μετάλλια που κατέκτησε η Κύπρος εκφράζουν τη δημιουργική ολοκλήρωση ενός επιτυχημένου σχεδιασμού των αθλητικών φορέων του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και το σημείο εκκίνησης για τα επόμενα σταθερά βήματα προόδου, μέσα στο πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο περιβάλλον. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και στις αθλήτριές μας που μέσα από τα αγωνιστικά στάδια σήκωσαν ρωμαλέα το όνομα της Κύπρου και απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι η μικρή πληθυσμιακά χώρα μας έχει βαθιές αθλητικές ρίζες κατακτώντας τη δέκατη θέση στον πίνακα των μεταλλίων ανάμεσα σε 71 χώρες. Ο κυπριακός αθλητισμός,  απέδειξε  για ακόμα μια φορά,  ότι αποτελεί  αδιαμφισβήτητο πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνή χώρο και μπορεί να αντιμετωπίζει επάξια όλα τα κράτη. 

Θερμά συγχαρητήρια στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία έχει την ευθύνη της συμμετοχής στους – μεγάλης εμβέλειας – αγώνες, και για την εξαιρετική διοργάνωση της αγωνιστικής, κοινωνικής και πολιτικής διάστασης της αποστολής. Στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για την πολύπλευρη στήριξη των αθλητών μας καθώς και στις εθνικές ομοσπονδίες για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην προετοιμασία των αθλητών μας. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και η κυπριακή πολιτεία γενικότερα θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους αθλητές και θα παρέχουν κάθε αναγκαία στήριξη για την επίτευξη των ευγενών στόχων και επιδιώξεών τους. Γιατί όποιος ανεβαίνει το πρώτο σκαλί στην ατέλειωτη κλίμακα των αξιών έχει υποχρέωση να βλέπει όλο και πιο ψηλά.

Η κυπριακή αποστολή θα τιμηθεί σε ειδική τελετή από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, στις 2:00μ.μ. στον χώρο του Υπουργείου.  

(ΜΑΚ/ΑΧ)