Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-03-2020 14:51

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στη συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις του ΘΟΚ στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η οποία διοργανώνεται από κοινού με το Γραφείο του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την υλοποίηση δράσεων του ΘΟΚ στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Αρχικά, θα ήθελα να επιβεβαιώσω, για ακόμη μια φορά, την πρόθεση και ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να προχωρήσει στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, η οποία αποτελεί μια συνολική και περιεκτική προσέγγιση αναζωογόνησης του Τροόδους, στη βάση της αρχής της ορεινότητας, καθώς και της βιώσιμης και ενδογενούς ανάπτυξης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, για όσα ζητήματα αφορούν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου, αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί η εντατική και παραγωγική συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου, ώστε να προγραμματιστούν επακριβώς όλες οι επιμέρους δράσεις που επιβάλλεται να αναληφθούν για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Τροόδους και την ανάπτυξη της ορεινής οικονομίας.

Φίλες και Φίλοι,

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,  στηρίζει έμπρακτα τη συνεργασία μεταξύ ΘΟΚ και Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους και στέκεται στο πλάι τους ως στενός συνεργάτης και  συμπαραστάτης στον οποίο θα μπορούν να υπολογίζουν σε κάθε τους σχέδιο ή δράση που αποσκοπεί στην καλλιέργεια των συμπολιτών μας.

Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΘΟΚ για τη δημιουργία μιας κινητής μονάδας παραστάσεων «Εκτός Έδρας» που έχει στόχο να προσφέρει στο κοινό Δήμων και Κοινοτήτων θεατρικές παραγωγές υψηλών προδιαγραφών, με απώτερο στόχο να καλύψει το νησί μας απ’ άκρη σ’ άκρη, έτσι ώστε να φτάσει το θέατρο σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αποτελεί αρωγό κάθε δράσης που έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού και ειδικότερα της πολιτιστικής αποκέντρωσης στην πράξη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ανταποδοτική χειρονομία σε κατοίκους περιοχών, οι οποίοι είτε δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στο θέατρο είτε δεν είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική δημιουργία.

Με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το κρατικό μας θέατρο αναλαμβάνει να κάνει κοινωνούς της θεατρικής τέχνης πολίτες που ζουν μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού μας, να διαμορφώσει μια νέα γενιά θεατών και να τους προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η στήριξη της δράσης του ΘΟΚ συνιστά μέρος μιας συνολικότερης στρατηγικής στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Σήμερα, παρευρίσκονται μαζί μας ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους κ. Κώστας Χαμπιαούρης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου κα Αντιγόνη Αθηαινίτη, λειτουργοί του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, καθώς και μέλη του Συμβουλίου του ΘΟΚ, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αφοσίωση στο έργο που επιτελούν καθώς και για την άψογη και αγαστή συνεργασία μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που εργάστηκαν για τη διοργάνωση της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Θερμές ευχαριστίες απευθύνω και στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για την κάλυψη του γεγονότος και τη συμβολή τους στην ενημέρωση του κοινού, καθώς και σε όλους τους παρευρισκομένους για την εδώ παρουσία σας.

ΙΠ