Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-04-2018 12:39

Ετήσια Ημερίδα με θέμα την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη μαθησιακή διαδικασία

 Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά την ετήσια Ημερίδα με θέμα την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στη μαθησιακή διαδικασία. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, από τις 09:00 μέχρι τις 13:15, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από τα σχολεία που συμμετέχουν στα Προγράμματα και Δράσεις που αφορούν στην αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, όπως φαίνονται πιο κάτω, θα παρουσιάσουν εφαρμογές και καλές πρακτικές που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, μέσα από την Έκθεση Αφίσας (poster session) και άλλες σύντομες παρουσιάσεις. 

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες κατευθύνσεις στην εκπαίδευση για θέματα των ψηφιακών τεχνολογιών και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με θέματα σχετικά με τη χρήση και ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη διδασκαλία – μάθηση.

 Το προκαταρκτικό πρόγραμμα της Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα: http://www.pi.ac.cy/imeridaTPE2018/

Προγράμματα και Δράσεις για την ενσωμάτωση των Τ.Π.Ε. στη μαθησιακή διαδικασία:

  • Πρόγραμμα Καινοτόμων Σχολείων και Εκπαιδευτικών Πυρήνων για την Ενσωμάτωση των Τ.Π.Ε. στη μαθησιακή διαδικασία.
  • Πρόγραμμα Ασφαλές Σχολείο για το Διαδίκτυο.
  • Πρόγραμμα Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο.
  • Διαγωνισμός για την παραγωγή βίντεο από μαθητές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
  • Ευρωπαϊκό Έργο ATS2020: Assessment of Transversal Skills 2020.
  • Ευρωπαϊκό Έργο MENTEP: Mentoring Technology-Enhanced Pedagogy.
  • Ευρωπαϊκό Έργο NESTOR: Διαδικτυακό μαθητικό Ραδιόφωνο – και Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού «ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2018».
  • Ευρωπαϊκό Έργο EduWeb: Kαταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού – Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενήλικες στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου.

ΙΠ/ΑΧ/ΕΙ