Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-04-2018 18:17

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στη 2η Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία και τη γύρω πΠεριοχή

O Γενικός Διευθυντής  του Υπουργείου  Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ αναχωρεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 για να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη δεύτερη διάσκεψη για "Σστήριξη του μέλλοντος της Συρίας και της περιοχής", η οποία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Απριλίου 2018.

Η διάσκεψη συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό  Ηνωμένων Εθνών  και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την εξασφάλιση νέων δωρεών και χορηγιών δανείων για αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών  συνεπειών από  την κρίση στη Συρία, μεταξύ άλλων   με ανθρωπιστικά προγράμματα  εντός Συρίας και σε χώρες όπως η  Ιορδανία και ο Λίβανος, οι οποίες φιλοξενούν Σύριους πρόσφυγες.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, στη βάση υποχρεώσεων  και δεσμεύσεων της  στο πλαίσιο του  Ταμείου της ΕΕ για Σύριους Πρόσφυγες, θα συνεισφέρει  για τη διετία  2018 -2019, χρηματική βοήθεια ύψους €609 668,  για  προγράμματα εντός Ιορδανίας και Λιβάνου. Επίσης για τη διετία 2018 - 2019,  η Κύπρος θα συνεισφέρει  πρόσθετη  χρηματοδότηση ως εθελοντική συνεισφορά για  ανθρωπιστικές δραστηριότητες των Υπηρεσιών του ΟΗΕ σε Λίβανο, Ιορδανία και Ιράκ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναμένεται να προσφωνήσει τη Διάσκεψη, επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 26 Απριλίου.

(ΕΦ/ΕΙ)