Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-04-2018 20:30

Συνάντηση Γενικής Διευθύντριας Υπουργείου Παιδείας κας Αίγλης Παντελάκη με την Dr Joanna Newman, Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Πανεπιστημίων Χωρών Μελών της Κοινοπολιτείας

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη είχε σήμερα συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Πανεπιστημίων Χωρών Μελών της Κοινοπολιτείας (Association of Commonwealth Societies), Dr Joanna Newman. Η κα Newman ενημέρωσε την κα Παντελάκη για τον Οργανισμό και το έργο του το οποίο προβάλλει την αξία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολιτιστική, εκπαιδευτική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των κρατών. Ιδρυθείς το 1913, αποτελεί το πρώτο δίκτυο Πανεπιστημίων με πάνω από 500 μέλη από 50 και πλέον χώρες.

 Ο Οργανισμός στηρίζει την κινητικότητα, την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και την ανταλλαγή γνώσης, εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών. Επιπλέον προωθεί Προγράμματα για νέους ακαδημαϊκούς και ερευνητές, την εκπαίδευση των γυναικών, τα προγράμματα ανοικτής προσβασιμότητας και τα προγράμματα έρευνας και διοίκησης.

 Μία από τις σημαντικότερες δράσεις του Οργανισμού είναι η παροχή υποτροφιών σε φοιτητές για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Τα Κυπριακά Πανεπιστήμια έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο δίκτυο και οι Κύπριοι φοιτητές να επωφεληθούν των υποτροφιών.

 Η Γενική Διευθύντρια συνεχάρη την κα Newman για το έργο του Οργανισμού και δήλωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου να προωθήσει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο του. Η Κύπρος, διακρίνεται διεθνώς για την ποιότητα της ανώτερης εκπαίδευσης που παρέχουν τα ιδρύματά της και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη στήριξη της εκπαίδευσης των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

------------------------

ΙΠ/ΕΙ