Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2018 09:38

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Διευθυντή του Βρετανικού Συμβουλίου στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη με τον Διευθυντή του Βρετανικού Συμβουλίου Κύπρου (British Council Cyprus) κ. James Martin.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία Κύπρου και Μεγάλης Βρετανίας στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού και τονίστηκε η σημασία της συνέχισής της και μετά το Brexit. Έγινε, επίσης, αλληλοενημέρωση κι ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Ο κ. Martin  ενημέρωσε τον Υπουργό αναφορικά με επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Μεγάλης Βρετανίας στην Κύπρο συμπεριλαμβανομένου του Εκτελεστικού Διευθυντή του Βρετανικού Συμβουλίου κ. Ciarian Devane και την οργάνωση σχετικής ημερίδας από την Ύπατη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με τον  Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων.

Τέλος, ο κ. Martin διαβίβασε στον κ. Χαμπιαούρη πρόσκληση για  τη Διεθνή  Σύνοδο Κορυφής για τον Πολιτισμό με θέμα «Culture, Connecting People and Places» που θα διεξαχθεί  στο Εδιμβούργο στις 22-24 Αυγούστου 2018 και στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν Υπουργοί Πολιτισμού, καλλιτέχνες και άνθρωποι της τέχνης.

(ΙΠ)