Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-04-2018 10:32

Επίδοση διαπιστευτηρίων της Ύπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Νήσους Σολόμωντα

Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Νήσους Σολομώντα κα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε τα διαπιστευτήριά της προς τον Γενικό Κυβερνήτη της χώρας, AE κ. Frank Kabui.

Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, η Ύπατη Αρμοστής διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Κυβερνήτη και τον λαό της χώρας.

Η κα Μαυρομμάτη αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ως επίσης και σε απτά αποτελέσματα πολυμερούς συνεργασίας στα πλαίσια των σχέσεων ΕΕ - Νήσων Σολομώντα και χωρών Κοινοπολιτείας.

Αναφορικά με το Κυπριακό πρόβλημα, ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε ό,τι αφορά σε μία βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γενικός Κυβερνήτης ανταπέδωσε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του προς εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Σε ό,τι αφορά στο ευρύτερο πλέγμα των σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Νήσων Σολομώντα, ο Γενικός Κυβερνήτης αναγνώρισε τη μεγάλη αναπτυξιακή βοήθεια που λαμβάνει η χώρα του από την ΕΕ, ως επίσης και την αναβάθμιση του ρόλου της Κύπρου στην Κοινοπολιτεία, όντας παράλληλα κράτος μέλος της ΕΕ.

Τέλος, ο Γενικός Κυβερνήτης εξέφρασε κάθε επιτυχία και υποστήριξη στο έργο της κας Μαυρομμάτη ως νέας Ύπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Νήσους Σολομώντα.

(ΜΛ)