Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-07-2020 13:37

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Πρόεδρου της Βουλής με τον Κινέζο Πρέσβη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Huang Xingyuan με την ευκαιρία της αναχώρησής του.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Κινέζο Πρέσβη για την αγαστή συνεργασία και πρόσθεσε ότι η παρουσία του κ. Huang στην Κύπρο συνέβαλε στην ουσιαστική ενίσχυση των ήδη άριστων σχέσεων Κύπρου – Κίνας.

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες προς τη φίλη χώρα Κίνα για τη στήριξή της στις προσπάθειες της Κύπρου για καταπολέμηση των επιπτώσεων του ιού Covid-19. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι Κύπρος και Κίνα θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία στη βάση αρχών και αμοιβαίας κατανόησης.  Ο κ. Huang διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Κύπρο είναι διαρκείς και σταθερές.  Αναφερόμενος δε, στη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εξέφρασε τη βούληση για συνέχισή της σε περισσότερους τομείς.  Τέλος, ο Κινέζος αξιωματούχος, εξέφρασε την αγάπη και την εκτίμησή του για τους Κύπριους.

(ΕΧ/ΕΧΡ)