Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2024 11:52

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκλογή των δικαστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

O βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη συνεδρία της Επιτροπής για την εκλογή των δικαστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, θα διεξαχθούν ακροάσεις με τους/τις υποψήφιους/ες δικαστές εκ μέρους της Κύπρου, ενόψει της λήξης της θητείας του Δικαστή εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΕΔΔΑ, κ. Γιώργου Σεργίδη, τον Απρίλιο του 2025. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ακροάσεις υποψηφίων δικαστών εκ μέρους της Πολωνίας και της Σλοβενίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας στο Παρίσι, ο κ. Ευσταθίου, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ ως Εισηγητής για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην Πολωνία, θα μεταβεί στη Βαρσοβία για την πραγματοποίηση διερευνητικής αποστολής, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κύπριος Βουλευτής θα έχει συναντήσεις με την Υπουργό Ισότητας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας. Θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολωνίας, και με Προέδρους Τμημάτων του Ανωτάτου,  όπως του Ποινικού και του Πολιτικού Δικαστηρίου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)