Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2020 15:02

Οδικά έργα στον Παλαιό Δρόμο Πάφου-Λεμεσού και στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει τα πιο κάτω:

1. Εργασίες κατασκευής οχετού στον Παλαιό Δρόμο Πάφου Λεμεσού

Από την Παρασκευή 31/07/2020 η ώρα 07:00 μέχρι την Παρασκευή 11/09/2020, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής ορθογωνικού οχετού στον Παλαιό Δρόμο Πάφου –Λεμεσού (Β6) από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.

Κατά την διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείσει τμήμα του δρόμου και στις δύο (2) κατευθύνσεις και η κίνηση θα διοχετεύεται σε προσωρινή παράκαμψη.

 

2. Εργασίες αντικατάστασης φωτισμού στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. 

Την Παρασκευή 31/7/2020 από τις 05:30 μέχρι τις 07:30 θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής μικροσκάμματος στη συμβολή της Λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Περικλέους στο Στρόβολο. Για τη διεξαγωγή των εργασιών θα κλείνει τμηματικά μια λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος περίπου 50 μέτρων και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Την Παρασκευή 31/7/2020 θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού των φώτων τροχαίας στη συμβολή της Λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Περικλεους στο Στρόβολο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στη συμβολή θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που προκαλείται και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για το πιο πάνω μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκειά τους.

 

(ΝΝ/ΕΙ)