Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-04-2021 15:13

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολύπλευρη στήριξη του αγροτικού κόσμου: Άλλα €5 εκ. για αποζημιώσεις σε αγρότες ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός μας κόσμος αλλά και τις πρόσθετες δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολύπλευρη στήριξη των αγροτών μας. Μετά από πρόταση του Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ), το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σε πρόσφατη Συνεδρία του, την καταβολή γεωργικών αποζημιώσεων συνολικού ύψους €5 εκατομμυρίων, σε 1425 δικαιούχους αγρότες.

Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές που προκάλεσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την καλλιεργητική περίοδο 2019 – 2020 σε πατάτες, εσπεριδοειδή, αγκινάρες, ελιές αμπέλια, σιτηρά, μέσπιλα, μπανάνες και αβοκάτο. Υπενθυμίζεται ότι το ΥΓΑΑΠ είχε παλαιότερα ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στην παραχώρηση αποζημιώσεων που αφορούν σε ζημιές σε διάφορες φυτείες της καλλιεργητικής περιόδου 2019 – 2020. 

Από την έναρξη ισχύος του περί Διαχείρισης Κινδύνων στη Γεωργική Παραγωγή και Συναφή Θέματα Νόμου το 2019, η παροχή αποζημιώσεων στη γεωργία βρίσκεται σε πορεία πλήρους εξορθολογισμού, αφού όλες οι πληρωμές που σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνων διενεργούνται μέσω του Ταμείου Προστασίας και Ασφάλισης της Γεωργικής Παραγωγής, στο οποίο συνεισφέρουν, τόσο οι δικαιούχοι γεωργοί όσο και το κράτος.

(ΜΓ/ΜΑΚ)