Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-05-2021 13:32

Παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας «Δες το καθαρά»

Παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας με το σύνθημα «Δες το καθαρά» διοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τα Γραφεία των Επιτρόπων Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού και ΜΚΟ και το Υπουργείο Εσωτερικών. Την έναρξη της εκστρατείας εξήγγειλε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδή, σήμερα, Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, στην Πάφο.

Στην υλοποίηση της εκστρατείας θα συμβάλουν οι Τοπικές Αρχές, Οργανώσεις και ομάδες εθελοντών, σχολεία όλων των βαθμίδων και άλλοι φορείς, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ. Για τον σκοπό αυτό, Ειδικό Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 και ώρα 9:00 π.μ., στα νέα γραφεία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ (οδός Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, αρ. 44), ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ και η Επίτροπος Περιβάλλοντος, μαζί με ομάδα εθελοντών και εκπροσώπους Οργανώσεων, θα αρχίσουν τον καθαρισμό περιμετρικά του Ποταμού Πεδιαίου.

Η εκστρατεία καθαριότητας «Δες το καθαρά» στοχεύει στο καθάρισμα των σημείων στα οποία παρατηρείται συστηματική απόρριψη σκουπιδιών, στη λήψη μέτρων για έλεγχο των σημείων μετά την αποκατάστασή τους και αποτροπή της εκ νέου ανεξέλεγκτης συσσώρευσης απορριμμάτων, ενώ σημαντική δράση αποτελεί κι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, με στόχο την ενθάρρυνση της εθελοντικής συμμετοχής και τη δημιουργία «πράσινης συνείδησης».

Η εκστρατεία αυτή θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες και θα εντατικοποιηθεί το φθινόπωρο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να δούμε την Κύπρο μας «αλλιώς», να τη «δούμε καθαρά»!

(ΜΓ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα