Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2018 15:19

H ταινία "Παύση" της Τώνιας Μισιαλή στο Διεθνές Φεστιβάλ Karolovy Vary

 Μετά από τη βράβευση του SmugglingHendrix, του Κύπριου σκηνοθέτη Μάριου Πιπερίδη στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, στην Νέα Υόρκη, ο κυπριακός κινηματογράφος τιμάται, για ακόμη μια φορά, με τη συμπερίληψη της ταινίας μεγάλου μήκους "Παύση" της Τώνιας Μισιαλή, στο διαγωνιστικό τμήμα East of the West Competition του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή  της ΣΕΚΙΝ/Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του SEE Cinema Network, σε παραγωγή της εταιρείας A.B. Seahorse Film Productions (Κύπρος), και Ελλάδας Soul Productions (Ελλάδα).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Τσεχία και ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ παρουσιάζει περίπου 200 ταινίες από όλο τον κόσµο και φιλοξενεί σημαντικές προσωπικότητες από την έβδομη τέχνη. 

 Η "Παύση" προσεγγίζει το διαχρονικό θέμα της φθοράς των σχέσεων μέσα στον γάμο, ιδωμένο ειδικότερα από το πρίσμα της σύνθετης, και συναρπαστικής ταυτόχρονα,  γυναικείας φύσης απέναντι στα εμπόδια της ζωής και τις άσβηστες επιθυμίες. Μια ταινία με μια πολύ δυνατή ομάδα συντελεστών, με έντονα αισθητή τη γυναικεία παρουσία.

Πρωταγωνιστούν: Στέλα Φυρογένη,  Αντρέας Βασιλείου, και Πόπη Αβραάμ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Rahmatoulin

Μουσική: Julian Scherle

Ήχος: Χρίστος Κυριακούλλης

Μονταζ:  Αιμίλιος Αβραάμ

Παραγωγοί: Άντρος Αχιλλέως, Στελάνα Κληρή, Τώνια Μισιαλή

Συμπαραγωγοί: Ιωάννα Σουλτάνη, Πάνος Μπίσδας

Εταιρεία παραγωγής: A.B. Seahorse Film Productions (Κύπρος)

Εταιρεία συμπαραγωγής: Soul Productions (Ελλάδα)

Το 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary ξεκινά στις 29 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου.

(ΜΛ/ΙΠ)