Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2018 08:26

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη με την Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο κα Nathalie Jaarsma

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης είχε χθες συνάντηση με την Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο κα Nathalie Jaarsma.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις μέχρι τώρα άριστες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ολλανδίας και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία της Βασιλικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ολλανδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την κοινή τους εμφάνιση την 1η Σεπτεμβρίου 2018, στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια.

Μεταξύ του Υπουργού και της κας Πρέσβειρας συζητήθηκε και το θέμα αναγνώρισης των μεταπτυχιακών τίτλων που παρέχονται από τα ολλανδικά πανεπιστήμια. Η κα Jaarsma χαιρέτισε το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Κύπριοι φοιτητές προτιμούν τα ολλανδικά πανεπιστήμια, ενώ ,παράλληλα, και Ολλανδοί φοιτητές προτιμούν τα κυπριακά πανεπιστήμια όπως φαίνεται μέσα από τα προγράμματα ανταλλαγών.

(ΙΠ/ΑΜ/ΣΧ)