Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-07-2021 14:14

Κατάλογος υποψηφίων προς αδειοδότηση χημικών ουσιών (ΚΧΠΑΥ/26)

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ως αρμόδια Αρχή για εφαρμογή της περί Χημικών Ουσιών νομοθεσίας του 2020 και του Ευρωπαϊκού Κανονισμού με αρ. 1907/2006 (Κανονισμός REACH) για την Καταχώριση, την Αξιολόγηση, την Αδειοδότηση και τους Περιορισμούς Χημικών Προϊόντων, πληροφορεί τους Κύπριους επιχειρηματίες ότι στην τελευταία Συνεδρία της Επιτροπής Κρατών Μελών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων (ECHA) λήφθηκαν Αποφάσεις που μπορεί να τους επηρεάζουν.

Ειδικότερα, οι χημικές ουσίες που φαίνονται στον Πίνακα εδώ, χαρακτηρίστηκαν ως Ουσίες Πολύ Μεγάλης Ανησυχίας (SVHC) και προστέθηκαν στον Κατάλογο των υποψηφίων προς Αδειοδότηση χημικών ουσιών.

Ο κατάλογος των υποψηφίων προς αδειοδότηση χημικών ουσιών μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 219 χημικές ουσίες και βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://echa.europa.eu/el/candidate-list-table .

Με βάση τις πιο πάνω πληροφορίες, οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν ή εισάγουν τις εν λόγω ουσίες, ή τα αντικείμενα που περιέχουν τις ουσίες αυτές, οφείλουν να ελέγξουν για πιθανές υποχρεώσεις / επιπτώσεις στην επιχείρηση τους, οι οποίες περιγράφονται στην ιστοσελίδα http://echa.europa.eu/el/candidate-list-obligations .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Κανονισμούς REACH και CLP παρέχονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στη διεύθυνση http://www.mlsi.gov.cy/dli καθώς και από τα αντίστοιχα καθοδηγητικά γραφεία στα τηλέφωνα 22405609 και 22405611.


(ΜΒ/ΣΧ)