Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-07-2021 10:36

Παρέμβαση των βουλευτών κ. Ευθύμιου Δίπλαρου και κ. Μαρίνου Μουσιούττα στην 28η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, στα Χανιά

Ολοκληρώθηκαν χθες στα Χανιά οι εργασίες της 28ης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), την οποία φιλοξένησε η Βουλή των Ελλήνων στην Κρήτη, με κεντρικό θέμα «Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία». Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, βουλευτές κ. Πανίκος Λεωνίδου (επικεφαλής), κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, κ. Ηλίας Μυριάνθους και κ. Μαρίνος Μουσιούττας.

Σε παρέμβασή του στη συζήτηση του κεντρικού θέματος, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των θρησκειών μπορεί να συμβάλει στην σταθεροποίηση και εδραίωση των αρχών του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, τόσο στο εθνικό όσο και στο διακρατικό επίπεδο. Επισημαίνοντας δε ότι η έξαρση της οργανωμένης παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων εν μέσω της πανδημίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον της κοινωνίας των πολιτών, ο κ. Δίπλαρος υπογράμμισε την αναγκαιότητα σοβαρής μελέτης του φαινομένου αυτού. Αναφέρθηκε επίσης στην παγκόσμια υγειονομική κρίση και στις επιπτώσεις της, υπογραμμίζοντας ότι η οικοδόμηση ενός κοινού ευρωπαϊκού υγειονομικού πρωτοκόλλου μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση παρόμοιων επιδημιολογικών κρίσεων στο μέλλον.

Εξάλλου, ο κ. Μουσιούττας, αναφερόμενος στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες λόγω της πανδημίας, τόνισε ότι, κατά την αναπροσαρμογή των εκπαιδευτικών συστημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρέπει να διασφαλιστεί η συμπεριληπτική, ποιοτική και ισότιμη, βάσει κοινωνιολογικών και οικονομικών κριτηρίων, εκπαίδευση. Επεσήμανε δε τον καταλυτικό ρόλο του τεχνολογικού μετασχηματισμού στην ψηφιακή δεκαετία της Ευρώπης και δη στη μετά την πανδημία εποχή. Ο κ. Μουσιούτας υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα συλλογικής προσπάθειας και δημιουργίας συνεργειών μεταξύ των ομόδοξων κοινοβουλίων μελών της ΔΣΟ για την προστασία της ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς, σημειώνοντας την επανειλημμένα εκφρασθείσα υποστήριξη της Συνέλευσης στον αγώνα της Κύπρου, ειδικότερα δε στο ζήτημα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.


(ΜΒ)