Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2021 12:37

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης και των αδελφοποιημένων Δήμων από την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης και αντιπροσωπεία από τους αδελφοποιημένους Δήμους του Δήμου Λύσης, από την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής, αφότου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, δήλωσε στα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, ότι ο Πρόεδρος τους ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε χρέος, υποχρέωση και ευθύνη την επιστροφή στην κατεχόμενη Λύση.

Άλλωστε για αυτό δημιουργήθηκαν και λειτουργούν σήμερα οι προσφυγικοί Δήμοι.

Αγωνιζόμαστε να συνεχίσουμε να κρατάμε τη φλόγα της επιστροφής πάντα αναμμένη κανένας αέρας και καμιά ανεμοθύελλα δεν μπορεί να σβήσει τη φλόγα της επιστροφής από τις πατρογονικές μας εστίες. Αλίμονο αν ξεχάσουμε που γεννηθήκαμε».

Πρόσθεσε ότι «Το Κυπριακό είναι στις προτεραιότητες του Προέδρου, ενισχύουμε και υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει μια έντιμη λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα και τις αρχές της ΕΕ και της κατοχύρωσης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλωσορίζω τους αδελφούς μας από την Ελλάδα με τη διαβεβαίωση πως θα δώσουμε μια ώθηση σε αυτή την αδελφική σχέση».

(ΡΜ/ΜΒ/ΕΧΡ)